Ítélet

2023.02.22. 17:16

Rárántotta a kormányt a másik sofőrre, mert az korában rádudált

Jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki közúti veszélyeztetés bűntette miatt állt a Pécsi Törvényszék elé.

Zs. J.

Fotó: Bumble Dee

A férfi 2021. augusztus 19-én autójával Pécsett, a 6-os számú főúton közlekedett, mikor a mögötte haladó kocsi sofőrje rádudált és rávillantott, mert a megengedett 60 km/h sebesség helyett 50 km/h-át közelítő sebességgel haladt.

A vádlott erre berágott, és a következő útkereszteződésben hirtelen fékezett, mint a vádiratban írták, blokkoló fékezést hajtott végre, amivel szinte állóhelyzetre kényszerítette a mögötte haladót. A fékezést követően a férfi kifejezetten lassan indult el, hogy feltartsa a mögötte haladót, majd kiment a külső forgalmi sávba, és a letekert ablakon keresztül kiabálni kezdett a másik sofőrrel, aki viszonozta a kiabálást, és kölcsönösen kioktatták egymást az útszakaszon érvényben lévő sebességhatárról.

Miközben egymás mellett haladtak, a blokkoló fékezést végrehajtó férfi dühből rákormányozta az autóját a másik kocsira úgy, hogy áttért a belső forgalmi sávba, amely miatt a másik sofőr kénytelen volt a szemközti forgalmi sávba kormányozni a személygépkocsiját. 

A bíróság a férfit, aki korábban vészfékezett, majd ráhúzta a kocsiját a másik autósra veszélyeztetés bűntette miatt hét hónap – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre és egy év hat hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában