Összefoglaló

2023.02.27. 13:36

Tűzhöz és műszaki mentéshez is vonultak a tűzoltók

Az elmúlt hétvégén tizenhárom alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat, akiknek három alkalommal tűzesetet kellett felszámolniuk, nyolcszor pedig műszaki mentést hajtottak végre. Két jelzés tévesnek bizonyult.

Zs. J. (forrás: katasztrófavédelem)

Fotó: Mircea Moira

Tűzesetek

Másfél hektár területen égett a nádas Somberek külterületén péntek délután. A tűzesethez Véméndről és Mohácsról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik vízsugár és kézi szerszámok segítségével megfékezték a lángokat. A tűz másban nem okozott kárt, épület nem volt a közelben és személyi sérülés nem történt.

Pár perccel ezután a szigetvári hivatásos tűzoltókat is szabadtéri tűzhöz riasztották. Patapoklosin, a Kossuth utcában is nádas égett. A tűzoltók eloltották az egy hektáron pusztító lángokat. Kár itt sem keletkezett és személyi sérülés sem történt.

két tűzoltó oltja a területet
Fotó: Mohács HTP

Műszaki mentések 

Kanyarodás közben kisodródott és árokba csúszott egy személyautó péntek délután Pécsett, a Rácvárosi úton. Az autóban csak a sofőr utazott, aki sérülések nélkül, önerejéből szállt ki a járművéből. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták a kocsit, annak áramtalanítására azonban nem volt szükség. 

autó az árokban
Fotó: Pécs HTP

Szombat délelőtt a Szentlőrinci úton történt hasonló baleset. Egy személyautó, melyben a sofőr egyedül utazott, árokba sodródott. A jármű vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A pécsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a gépkocsit. A helyszínen félpályás útlezárás volt érvényben. 

autó az árokban
Fotó: Pécs HTP

Vasárnap kétszer riasztották a vármegyei tűzoltókat kidőlt fákhoz. Orfűn, a Kossuth Lajos utcában hajnalban okozott útzárat egy kidőlt fa, ezt a pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel és kézi erővel eltávolították. Magyaregregynél pedig a komlói hivatásos ás szászvári önkéntes tűzoltók avatkoztak be, itt egy tizenöt méteres fa okozott forgalmi akadályt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában