Hárommilliót kért a hangfelvételekért

2023.03.05. 18:50

Biztosan nem ezt a nőnapi ajándékot várta a gyanúsított

Nem a legjobb nőnapi ajándékra számíthat az a sásdi nő, aki március 8-án a Komlói Járásbíróság elé áll. A középkorú nőt zsarolással vádolják.

Zs. J.

Hírportálunk 2021 őszén írt róla, hogy a rendőrök két nőt azzal vádoltak, hogy előre kitervelt módon meggyilkoltak egy ápolásra szoruló idős hölgyet. Az ügy úgy került a rendőrség tudomására, hogy egy 57 éves komlói nő tett feljelentést amiatt, mert egy 43 éves sásdi nő azzal zsarolta meg, hogy kompromittáló hangfelvételeket hoz nyilvánosságra a komlói nő anyósának halálával kapcsolatban, amennyiben nem fizet neki hárommillió forintot.
A rendőrök meghallgatták a hangfelvételeket, amelyek alapján gyanú merült fel, hogy a két nőnek köze lehet az idős hölgy halálához. A két nő ellen 2021-ben a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt, továbbá a sásdi nő ellen a Komlói Rendőrkapitányság zsarolás miatt nyomozott.

A vádlott sásdi nő betegápolással foglalkozott és az idős komlói asszonyt is ő gondozta. Mivel a családot ismerte, így tudomására jutott, hogy az idős asszony ápolása a menye számára lelki és fizikai megterhelést jelent, ezért 2021. október 11-én azzal állt elő, hogy olyan tablettát tud beszerezni, ami a gondozásra bízott idős asszony elhalálozását elősegítheti, azt meggyorsíthatja. A vádirat szerint a középkorú komlói nő belegyezett, hogy a készítményt anyósán használják.
– A zöld színű, bűzös szagú tablettákból 2021. október 12-től kezdődően napi rendszerességgel adott egy-egy szemet a gondozó az idős nőnek, akit előbb hasmenés gyötört, majd 2021. október 18-tól fel sem tudott kelni az ágyból és 2021. október 21-én , a halál sorszerű, természetes bekövetkeztével, elhunyt – olvasható a vádiratban.
Az ápoló titokban hangfelvételeken rögzítette a középkorú nővel folytatott beszélgetéseket az idős asszony állapotáról, gyógyszerezéséről. Az idős asszony halálát követően a gondozó 2021. október 22-én a hangfelvételekre hivatkozással találkozót beszélt meg a komlói nővel, melynek során azzal fenyegette meg, ha nem fizet neki hárommillió forintot, az általa készített hangfelvételeket nyilvánosságra hozza.A megzsarolt nő megijedt, ezért feljelentést tett a rendőrségen. Ezt követően a nő segítségével, a nyomozók a zsarolót elfogták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában