Figyelem!

2023.04.01. 13:32

Galád módon számlákkal csalnának ki adatokat

Fotó: Artem Oleshko

Adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét –hívja fel az energiaszolgáltató a figyelmet. – A megtévesztő, adathalász levelek árulkodó jelekről felismerhetőek, ezzel kapcsolatban tájékoztató weboldalt hoztak létre, ahol minden szükséges információt megtalálható – tették hozzá. 

A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail-címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt pontos értéknek. 
Fontos tudni, hogy az MVM-től e-mail-ben érkező elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetik az átutaláshoz szükséges adatokat is – közölték. 
 

Címkék#csalók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában