Ellenőrzés vármegye szerte

2023.06.11. 13:33

Heti ellenőrzés: vajon ön maradéktalanul betartja a KRESZ-t?

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy csökkenjen a balesetek és a balesetben megsérültek száma - olvashatjuk Facebook oldalukon.

Bama.hu

Forrás: BVRF Facebook oldal

A közlekedési balesetek egyik fő oka a kanyarodási szabályok megszegése. Előfordul, hogy a jobbra kanyarodás nem az úttest jobb széléről, a balra kanyarodás nem az úttest felezővonala mellől történik vagy a bekanyarodás nem a megfelelő íven történik. A bekanyarodáshoz szükséges irányjelzés használatának elmulasztása is vezethet balesethez. A balra kanyarodó jármű vezetőjének elsőbbséget kell biztosítani a szemből egyenesen vagy jobbra kanyarodó jármű számára, illetve balra kanyarodás előtt meg kell győződni arról, hogy a jármű előzését nem kezdte-e meg másik jármű.

Ezen balesetek megelőzése érdekében az ellenőrzések során a szabálytalanul közlekedők megállításra kerülnek és cselekményüket a jogszabályoknak megfelelően szankcionálják a rendőrök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában