Éjjel is dolgoztak

2023.08.29. 17:00

Komoly árramkimaradásokat okozott a vihar

Több középfeszültségű hálózaton jelentkezett meghibásodás, melyet főképp a nagy erejű szél és fakidőlések okoztak - közölte szerkesztőségünkkel az E.ON.

Zsigmond József

Fotó: BARANOV OLEKSANDR

A vihar elsősorban Pécs, Sikonda-Vágottpuszta, Szabadszentkirály, Királyegyháza, Hegyszentmárton területeket érintette, készenlétes szakembereink behatárolták és feltárták a hibahelyeket, és az esti-éjjeli órákban folyamatos hibaelhárítást végeztek - derül ki a szolgáltató válaszából.

Pécs-Kertváros és Szigetvár környékén az áramkimaradás érintette Cserkút, Kővágószőlős, Kővágótöttös, Boda, Bicsérd és Zók településeket. Az áramszolgáltatás itt a kora hajnali órákra helyreállt. A teljes hibaelhárításon még jelenleg is dolgoznak kollégáink, mert helyenként vezetékek is leszakadtak, vagy sérültek a vezetéket tartó szerkezetek. Sikonda és Abaliget környékén szintén kidőlt fák szakítottak el egy vezetéket és döntöttek ki egy betonoszlopot is. Hajnali 1 óra körül itt is helyreállt az áramszolgáltatás, a hibák végleges javítása még reggel is tartott.

A nagyobb hibák elhárítását követően az egyes utcákat érintő kisebb meghibásodások teljes javításán még kedden is dolgoznak a kollégáink.

Szabadszentkirályon a hálózaton több csatlakozó leszakadt, mely akadályozta a gépjármű-közlekedést, illetve egy faoszlop is eltört. Az éjszaka folyamán a csatlakozókat visszakötöttük és az oszlopot kicseréltük, a környéken élők áramszolgáltatása helyreállt.

Királyegyházán szintén fakidőlés okozott problémát a hálózaton, az ideiglenes ellátást az éjszaka folyamán megoldották a szerelők, a mai napon még a javításhoz kapcsolódó gallyazási munkákat végzünk.

Hegyszentmártonban szintén fa dőlt a légvezetékes hálózatra, és több helyen leszakította a vezetéket. A fát eltávolították, a hálózatot a szerelők hajnali 3 órára helyreállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában