Áramszünet is volt

2023.08.29. 10:38

Lecsapott hétfőn este a vihar, fákat csavart ki a szél

Villámlással, jégesővel, heves széllel érkezett meg a vihar hétfő este Baranyába. A vihar elvonulta után csörögtek a telefonok a katasztrófavédelem ügyeletnél.

Zsigmond József

Illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

– Alapvetően fakidőlések voltak Pécs, Mánfa, Komló, Szabadszentkirály területén. A munkákba többek között a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is besegített 

– mondta érdeklődésünkre a katasztrófavédelem ügyeletese, aki hozzátette, hogy Pécsett a Harkály dűlőben egy lakatlan házba csapott a villám, ami miatt a ház füstölni kezdett, továbbá egy-egy esetben a tetőt bontotta meg a szél.

A hétfői vihar miatt rövidebb időre több útszakasz járhatatlanná vált, annyi fa dőlt az úttestre. Ez történt Magyarszék és Mánfa között, illetve a 6-os főút egy szakaszán, Szentlőrincnél. 
Sásdon dió nagyságú jég hullott, mint a közösségi oldalon írták, rossz volt hallani, amint a kisebb-nagyobb jégdarabok koppannak a háztetőkön.

– Cserkút közigazgatási területén a középfeszültségű hálózaton keletkezett üzemzavar a viharos időjárás miatt, ezért volt áramkimaradás – számolt be hétfő este a közösségi oldalon Hegedűs Zsolt, cserkúti polgármester.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre heves zivatarokat jelzett, viharos széllökésekkel ( 60-90 km/h), jégesővel és intenzív csapadékkal. A hullámzó, csapadékos frontrendszer szerdán hagyja el az országot, és véget ér a kánikula, a hőmérséklet 25 fok körül alakul majd. A térségünket elérő hullámzó front miatt mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, ingerlékenység, alvás-, illetve koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában