Elhárították

2023.08.10. 17:00

Parkoló autók okoztak veszélyhelyzetet a Barbakán téren

A Biokom NKft.-hez bejelentés érkezett, hogy a Barbakán téri autóbusz öbölben a – sokszor szabálytalanul parkoló autók és buszok gyakran idéznek elő balesetveszélyes helyzetet.

Bama.hu

A járművek ugyanis eltakarják a gyalogátkelőhelyen várakozó gyalogosokat, akik – miután elindulnak, vészfékezésre kényszerítik az őket nem észlelő, arra közlekedő autósokat. 

A BIOKOM NKft. munkatársai a csomópontot forgalomtechnikai szempontból megvizsgálták és megállapították, hogy a veszélyhelyzet valóban fennáll, ezért a gyalogosok védelmében és a balesetek további megelőzése érdekében az öbölben 1 utascserét biztosító turista buszmegállóhelyet lezártak. Itt 1 turista buszmegállóhely efelett továbbra is rendelkezésre áll. A 17 méter hosszú szakaszon ideiglenesen táblák gátolják a leparkolást, de a tervek szerint később a belvároshoz méltóbb, esztétikusabb dézsás növények kihelyezésével biztosítják majd a gyalogosok láthatóságát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában