Csúcsidőben káosz

2023.10.07. 17:00

Hatalmas dugók Pécsen: ezt tanácsolja a rendőrség

Ahogy már korábban megírtuk, nem könnyű manapság a pécsi járművezetők sorsa, főleg a csúcsidőben, reggel és kora délután.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

– Negyven percbe telt, mire a Kertvárosból bejöttem a belvárosba hétköznap. Nem azért, mert lassan vezetek, hanem olyan dugó volt, és mér napok óta így van – panaszkodott olvasónk. Azt is megemlítette, hogy útlezárás nehezíti a közlekedést, és már annyira feltorlódott a sor, hogy rendőrök irányítottak a forgalmat. Úgy tudjuk, hogy hasonló a helyzet alakult ki a Budai vámnál.

A rendőrség megkeresésünkre közölte, hogy a társhatóságokkal egyeztetve, amennyiben szükséges a rendőrök segítik a közlekedést, a város több pontján számíthatnak rendőri forgalomirányításra, amelyről azt kell tudni, hogy felülbírálja az útburkolati jelet, a jelzőtábla és a forgalomirányító fényjelző készülék jelzéseit.  

– Pécsett több helyen útfelbontások nehezítik a közlekedést, lassítják az észak-déli és kelet-nyugati átmenőforgalmat. Kérünk mindenkit, hogy reggel induljanak el időben, és legyenek türelmesek, toleránsak, együttműködők a többi közlekedővel, hogy elkerüljék a balesetek bekövetkezését – említette meg rendőrség sajtóosztálya.

Tanácsokat is adnak a közlekedőknek a rendőrök, amennyiben a zöld jelzés időtartama alatt várhatóan nem tudják az útkereszteződést elhagyni, ne álljanak be a kereszteződésbe, mert akadályozzák a szabad jelzésen áthaladni szándékozók forgalmát. Ebben az esetben várják meg a következő zöld jelzést! Párhuzamos közlekedés esetén, ha a két sáv egyre szűkül, használják a cipzár-elvet, amelynek lényege, hogy a megszűnő sáv végén kell átsorolni a tovább haladó sávba.

A Biokom Nonprfot Zrt,. közleménye azt írta, hogy a Siklósi úti csomópontban továbbra is félpályás lezárás mellett zajlanak a munkálatok. Eddig az út nyugati oldalán dolgoztak, ahol a burkolat helyreállítása ma befejeződik. Szeptember 28-án, csütörtökön a forgalmat a nyugati oldalra terelik át és a keleti oldalon folytatódik a munkavégzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában