Megsemmisítik

2023.10.02. 09:35

Pálinkát rejtegettek a matrózok a horgonykamrában

Bama.hu

Forrás: NAV

Szerbia felől érkezett magyar vizekre egy üres szlovák uszály, melynek háromfős legénysége vámmentes áruként csak két-két doboz cigarettát és egy-egy liter alkoholt jelentett be a NAV mohácsi határkirendeltségén szolgálatot teljesítő pénzügyőröknek.

A hivatal munkatársai a hajó átvizsgálásakor, a horgonykamrában 80 liter ismeretlen eredetű alkoholt találtak fóliával és kabátokkal letakarva. A pálinka eredetét a legénység tagjai nem tudták hitelt érdemlően igazolni sem számlával, sem egyéb dokumentummal, azonban azt elmondták, hogy 3 ezer forintért vásárolták literjét.

A pénzügyőrök a pálinkát lefoglalták, és 266 ezer forint bírság megfizetésére kötelezték a hajó személyzetét. A kapitány és a két matróz az összeget azonnal megfizette, így folytathatták az útjukat.

Az ismeretlen eredetű italokat a szabálytalan birtoklás, forgalmazás, valamint az egészségügyi kockázat miatt meg kell semmisíteni, ez lesz a sorsa a 80 liter pálinkának is.

Forrás: NAV
Forrás: NAV
Forrás: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában