Tűz és műszaki mentések

2023.10.02. 15:40

Tucatnyi helyre vonultak a tűzoltók a hétvégén

Az elmúlt hétvégén három tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez vonultak a Baranya vármegyei tűzoltók.

Bama.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Pécs HTP

Tűzeset

2023.10.01.

Fű és zöldhulladék égett vasárnap délután a Malomvölgyi parkerdő területén. A pécsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

Műszaki mentések

2023.09.30.

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó szombat délelőtt Bakonyán. Az autóban ketten utaztak, könnyű sérüléseket szenvedtek a balesetben. A pécsi hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították, a jármű áramtalanítására nem volt szükség. 

Patakba hajtott egy kistraktor Pécsbagotán szombat délelőtt. A balesethez a szigetvári és pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották, kiérkezésükkor a traktor sofőrjét már kiemelték a járművéből. Az egységek átvizsgálták és áramtalanították a járművet. 

Huszonnégy méter mély kútba esett egy macska szombat délután Pécsudvardon, a Széchenyi utcában. A rossz állapotban lévő kútba a pécsi hivatásos tűzoltók egy vödröt engedtek le, ennek segítségével húzták fel az állatot, amelynek nem esett baja.

2023.10.01.

Lesodródott quadjával egy férfi egy erdei útról vasárnap, kora délután Magyarhertelenden. A komlói hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a sérült magánál volt, nem látszódott rajta sérülés, azonban védőfelszerelést nem használt, ezért a tűzoltók a mentősökkel boardra helyezték a férfit, majd a mentőautóhoz vitték. Az egység áramtalanította quadot.

Négy személyautó ütközött össze vasárnap este a 6-os számú főút 222-es kilométerszelvényénél, Nagypeterd térségében. A szigetvári hivatásos tűzoltók a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen hat ember utazott. A balesetben egy ember sérült meg, könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A helyszínen kezdetben félpályás, majd teljes útlezárás volt érvényben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában