Csat(t)lakozz!

2023.11.11. 09:04

A Hooligans együttes hívja fel a figyelmet a biztonsági öv használatára

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a biztonsági öv használata életet menthet, amelynek fontosságára a Baranya Vármegyei Rendő-főkapitányság is sokszor felhívja a figyelmet.

Czeczon Enikő

A rendőrség legújabb kisfilmjében a Hooligans együttes hívja fel a figyelmet ezen eszköz használatára, hiszen számukra alapvető, hogy biztonságban odaérjenek a koncertek helyszíneire, utána pedig haza, a családjukhoz.

Ez a kis figyelemfelhívó videó a Magyar Rendőrség által életre hívott CSAT(T)LAKOZZ! elnevezésű kampányhoz készült. Ezt a kezdeményezést azért hívta életre a szervezet, hogy felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezhetetlen fontosságára. 

A rendőrség honlapján olvasható, hogy a biztonsági öv – egy balesetben játszott – életmentő szerepét számtalan tanulmány és a statisztika is igazolják. Egy közlekedési balesetben a biztonsági övet használók túlélési esélye nagyságrenddel magasabb az öv becsatolását mellőző közlekedőkhöz képest. Övet használva a sérülések súlyossága is alacsonyabb, sőt egyes esetekben a sérülés akár el is kerülhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában