Feltételezett gyilkosát letartóztatták

2023.12.29. 17:16

Tragikus részletek derültek ki a Széchenyi téri perecárus megöléséről

A Pécsi Járásbíróság pénteken elrendelte annak a 44 éves férfinak a letartóztatását, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy karácsony másnapján megölte Bata Imrét, az egykor minden pécsi által ismert Széchenyi téri perecárust.

Bama.hu

Képünk illusztráció

Fotó: Thongden Studio

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a gyanúsítottal szemben egy hónapra rendelte el a kényszerintézkedést. A kommünikében a bíróság a pécsi közvéleményt megrázó gyilkossági eddig nem ismert részleteiről is beszámolt.

Mint írták, a nyomozás eddigi adati szerint a sértett korábban szívességből fogadta be a gyanúsítottat és élettársát pécsi lakásába. Mindhárman alkoholizáló életmódot folytattak, közöttük sokszor volt vita, veszekedés. A gyanúsított és élettársa december 26. napján is italoztak, majd az esti órákban a gyanúsított egy korábbi vita miatt bántalmazni kezdte és puszta kézzel, több alkalommal ütötte meg a sértett férfit. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – derült ki a törvényszék tájékoztatásából.

A bíróság kitért arra is, hogy a gyanúsítottal szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása estén – megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte – indokoltak.

Úgy folytatták, hogy a bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be elsődlegesen a gyanúsított szabadlábra helyezése, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében. A bíróság határozat nem végleges.

Korábban megírtuk, hogy a Bama.hu információi szerint Bata Imre, az egykor minden pécsi által ismert Széchenyi téri perecárus a karácsony másnapján, a Corvin utcában történt gyilkosság áldozata.

Egybehangzó, köztük olvasónktól származó információk szerint az áldozat az a Bata Imre, akivel a Dunántúli Napló utoljára 2019-ben készített portrét. Akkor megírtuk, hogy egy apró lakásban, szerény körülmények között élt Bata Imre, aki egykor Pécs belvárosában árulta a perecet, üdítőt.

Az egykor minden pécsi által ismert férfi akkor rokkantnyugdíjasként élt beteg feleségével egy kis lakásban Meszesen. Kollégánknak nem is beszélt szívesen arról, hogyan került ilyen helyzetbe, és a perecárusításról is csak annyit árult el, hogy nem teljesen önszántából hagyta abba.

Bata Imre 58 éves volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában