Bama.hu videó

2024.01.23. 11:05

Egy huszonéves lány vesztette életét a reggeli buszbalesetben (galéria és videó)

Még alig indult el január huszonharmadik napja, amikor érkezett a hír, hogy Komlónál egy autóbusz fekszik az árokban a Kisbattyánba vezető úton, amelyet teljes szélességében lezártak.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Reggel 5 órakor egy autóbusz szokásos reggeli útját tette meg, de megcsúszott, aminek következményeképpen felborult, majd az árokban kötött ki Komló külterületén. 

A meteorológiai szolgáltatók már január 22-én jelezték, hogy ónos esőre lehet számítani másnap a hajnali órákban, ami ugyan nem fogja meghaladni a 2 millimétert, de így is érdemes még inkább körültekintően közlekedni, főleg, hogy a reggeli minimumok mínusz 2 fokig süllyedhetnek, így minden csepp leesett ónos eső azonnal lefagy. És a baj, sajnos megtörtént. 

Értesüléseink szerint a baleset során egy személy a jármű alá szorult, akit a helyszínre riasztott komlói hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével szabadítottak ki.  

A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Pécsről pedig egy tűzoltódaru is elindult a helyszínre, ahol teljes szélességében lezárták az utat.

Információink szerint a sofőrön kívül hárman utaztak még a buszon. Közülük ketten könnyebben megsérültek, egy személy, információnk szerint egy húszas évei elején járó lány, életét vesztette. 

A helyszínre kiérkeztünk fotóriporter kollégámmal, ahol sokkoló látvány fogadott minket. Addig csak elképzelni tudtuk, hogy hogyan is nézhet ki a helyszín, de ilyenre nem lehet sehogy sem felkészülni. Az úttest még csúszott, betört ablakú autóbusz az árokban, amit kitámasztottak, hogy ne csússzon tovább, a jármű belsejében a rendőrök még dolgoztak. Megrázó volt, főleg úgy, hogy tudtuk, itt egy személy életét vesztette.

A katasztrófavédelem az alábbi közleményt adta ki a balesettel kapcsolatban:

Kedden hajnalban, Komló és Kisbattyán között, egy helyi járatú autóbusz a jeges úton megcsúszott és az árokba, az oldalára borult.

Az autóbuszban a gépjárművezető mellett három utas tartózkodott, akik közül az egyik a baleset következtében kizuhant az ablakon és a busz alá szorult. A hivatásos tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre Komlóról és Pécsről.

Az egység emelőpárna segítségével emelte ki a balesetben szerencsétlenül járt utast, aki sajnálatosan elhunyt. A mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták és ellátták a másik két utast, míg a járművezető nem sérült.

A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az érintett szakaszon.

Baranyában nem ez volt az egyetlen halálos buszbaleset, ami a csúszós út miatt következett be. Egyre kifejezetten emlékszünk, ami igaz, hogy több mint tíz éve történt, de nem lehet elfelejteni. 2008. január 14-én történt az eset. Egy egyenes útszakaszon egy busz megcsúszott és elsodorta a buszmegállóban állókat, aminek következtében egy hölgy életét vesztette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában