Helyi közélet

2018.01.28. 18:45

Jelmezt húznak a dokik

Jelmezes nap lesz február 21-én a Pécsi Gyermekklinika Onkológiai Osztályán.

Zs. J.

Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány munkatársai tavaly év végén ültek össze egy közös beszélgetésre a pszichológussal és az osztályvezető nővérrel, hogy milyen érdekes programot kellene szervezni 2018-ban, ami nem a kinti közönségnek szólna, hanem inkább a klinikán történne. Így eset a választás a farsangra.

Az alapítvány a saját Facebook-oldalára kirakott egy felhívást, hogy szükségük lenne jelmezekre, amit a gyerekek vehetnének fel ezen a napon. A posztot közel kétezren osztották meg.

Mint az alapítvány munkatársától, Farkas Évától megtudtuk, nemcsak Baranyából érkeztek felajánlások, hanem az ország távolabbi részeiről és még határon túlról is. Cowboyos, hercegnős, pókemberes, nindzsás és más mesefigurás jelmezek érkeztek. Volt olyan hölgy, aki felajánlotta, hogy fánkot süt a rendezvényre. Sokan pénzbeli támogatást küldtek, hogy ebből szerezzék be a hiányzó jelmezeket. Farkas Éva azt is elmondta, hogy nemcsak a gyerekek, hanem az orvosok, nővérkék is jelmezbe öltöznek ezen a napon.

Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány egyik fő célja a kezelés minőségének javítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!