KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

2018.02.14. 09:49

Növény-egészségügyi zárlatot rendeltek el

A Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi és Osztálya a szőlő aranyszínű sárgaság fitoplazma zárlati károsító okozta fertőzés ügyében növény-egészségügyi zárlatot rendel el Pécs közigazgatási területén – Pécs, 57-es főúttól D-i, Nagy Imre úttól D-i, DNy-i, Nagypostavölgytől Ny-i irányba eső településrészeken.

bama.hu

Tokaj, 2015. november 3. Hudák Péter borosgazda az aszusodó szõlõfürtöket vizsgálja a Paulay Borházhoz tartozó ültetvényen. A Paulay Borház családi vállalkozásban 1,5 hektár szõlõt mûvel a tokaji Verebes, Melegoldal és Nyesti dûlõkben. A megtermett mustból nyolcféle bort érlelnek és árusítanak. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

A szőlő növény, szőlő ültetvény használója (földhasználó/tulajdonos) a fertőzött területeken illetve a védő zónának kijelölt területeken kötelezően elvégzendő növény-egészségügyi intézkedésekről valamint az intézkedéssel körülhatárolt területen belül található elhanyagolt szőlő-területek esetén tett hatósági intézkedésekről bővebb tájékoztatást a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályán (7634 Pécs, Kodó dűlő 1., tf.: 72/795-133) kaphat.

 A szőlő aranyszínű sárgaság fitoplazma jelentős károkat okoz a szőlő növényeken, felszámolása mindannyiunk közös érdeke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!