Gyód

2018.03.03. 12:30

A hősi halált halt pécsi tűzoltóra emlékeztek

Regál Antal tűzoltó törzsőrmesterre emlékeztek a pécsi tűzoltók február 18-án.

Zs.J.

Az akkor 34 éves férfi 1968. február 18-án vesztette életét Gyódon, az Új Barázda Termelőszövetkezet gazdasági épületének oltása közben. Lapunk a tragikus eseményről így számolt be: „Hajnali fél hatkor a bejáratnál felhalmozódott törmelékhalmazon át Kosteleczki Sándor tűzoltó alezredes, Regál Antal törzsőrmester és Czilják József százados, a Pécsi Tűzoltó Parancsnokság vezetője behatoltak az épületbe, hogy megnézzék, megtörténhet-e a tűzfal ledöntése.

A tűzfal ugyanis, mivel az égéstől megrongálódott födém és tetőszerkezet már nem tudta tartani. Regál Antal ment elöl a lámpával, a belső előtérben még tüzet talált, ezt a nála lévő vízzel eloltotta. Ebben a pillanatban egy erős széllökés hatására a szabadon lévő tűzfal felső része nagy robajjal ledőlt, maga alá temetve Regál Antalt.” A pécsi tűzoltók a nap folyamán az ötven éve elhunyt tűzoltó sírjánál, Gyódón is koszorúzással tisztelegtek Regál Antal emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!