Adj egy órát!

2018.03.10. 10:33

Idejüket felajánló segítőket keresnek

Adj egy órát! címmel indított önkénteseknek szóló programot a Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány.

N. L.

A súlyos, gyógyíthatatlan betegek ellátását végző szervezet olyan önzetlen emberek jelentkezését várja, akik nem egészségügyi jellegű feladatokhoz nyújtanának segítséget a szabadidejükben.

A segítség sokféle lehet: akár beszélgetni egy beteggel, felolvasni neki könyvből, elkísérni sétálni, vagy elfuvarozni orvoshoz, bevásárolni az érintett családnak, amikor is mennénk a boltba. Szakmai segítséggel, de akár kutyasétáltatással is hozzájárulhat valaki ahhoz, hogy a betegeknek vagy a családjaiknak könnyebb legyen.

A három kistérségben működő alapítvány a weboldalán, a pecshospice.hu címen létrehozott egy keres-kínál rovatot, ahová a jelentkezők a felajánlásaikat, vagy igényeiket küldhetik be. A megkereséseket a 72/533-100-as telefonszámon vagy az [email protected] címen várják. A felhívásra már többen meg is mozdultak, felajánlás érkezett már hétvégi ebédfőzésre, betegszállításra és gyógyszerek kiváltására is.

Fotó: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!