Pécs

2018.03.31. 08:13

Új kézműves foglalkozást próbálhatnak ki a püspökség látogatói

A Festödében a húsvéthoz kötődő fehér agyagból készült szimbólumokat és figurákat festhetnek színesre a vállalkozó kedvűek.

bama.hu

Kézműves foglalkozással bővül a Pécsi Püspökség kínálata. A múzeumpedagógiai módszer lényege, hogy a szemlélődéssel szemben a cselekvő, élményalapú ismeretszerzést részesíti előnyben. A már jól ismert bábos idegenvezetés és az ünnepekhez kapcsolódó tematikus foglalkozások mellett mostantól egy új, kifejezetten az alkotásra építő program is elérhető az érdeklődők számára.

Március 31-én, nagyszombaton a püspökségre látogató családok a Festödében a húsvéthoz kapcsolódó szimbólumokról tanulhatnak az alkotás élményén keresztül.

A Kató Móni keramikus által készített fehér színű agyagdíszek és -figurák kifestése a keramikus tapasztalatai szerint a gyermekek és a felnőttek körében is népszerű:

„Gyerekek és felnőttek is nagyon szívesen részt vesznek ezeken a programokon, hiszen nagy örömet jelent számukra, hogy saját kezűleg készíthetnek személyes ajándékokat. Fehér agyagból készítek különböző díszeket és figurákat, amelyeket egyszer kiégetek a kemencében. Ezeket a kerámiákat hobbifestékekkel könnyedén kifesthetjük, ami pillanatok alatt szárad, így az alkotás rögtön haza is vihető.”

Nagyszombaton 10 és 13 óra között lehet kipróbálni a kerámiafestést a Püspöki KincsTárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!