mohács

2018.05.02. 10:33

Senki ne fusson a városházára

Kamu a 2,5 milliós, alanyi jogon járó lakásfelújítási támogatás híre, senki ne rohanjon a városházára.

M.B. (Mohácsi Újság.hu)

Napok óta folyamatosan érdeklődnek a polgármesteri hivatalban arról a támogatási formáról, amelyről a közelmúltban jelentek meg a híradások. Egy hírportál számolt be a valóban kecsegtető lehetőségről, amely szerint ez év tavaszától 2,5 milliós támogatásra jogosult minden Magyarországon élő, magyar állampolgár. „Eddig a pontos részletekről nem esett szó, de most végre kihirdették az igénylés pontos idejét és helyszínét. NEM pályázatról van szó, tehát MINDENKINEK jár” – hangsúlyozta a honlap, amely az információ forrásaként a Miniszterelnöki Hivatalt jelölte meg.

Csakhogy kiderült: rosszindulatú, félrevezető álhírről van szó – amit jóhiszeműen, kellő körültekintés nélkül más honlapok is átvettek, s azóta a közösségi oldalakon is terjed –, ilyen támogatási forma valójában egyáltalán nem létezik.

A fellelkesült érdeklődők azért fordultak a mohácsi önkormányzathoz (más településeken pedig az ottani hivatalokhoz), mert a portál beszámolója szerint „a Hazai Hatékonyság 2.0 nevet kapó támogatás 2018. április 16-ától, hétfőtől igényelhető meg, egy a korábbinál sokkal egyszerűbb formanyomtatvány segítségével a helyi önkormányzatoknál. Mindössze egy személyigazolvány és egy bankszámla szükséges hozzá. A lakóépület korszerűsítésére fordítható támogatás 14 munkanapon belül kiutalásra kerül – nyilatkozta a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) szóvivője.”

Nos, a MEHI azóta közleményben cáfolta mindezt, hangsúlyozva: álhírről van szó, dezinformációról, a Hazai Hatékonyság 2.0 elnevezésű támogatás nem létezik, a Miniszterelnöki Hivatal más támogatást sem nyújt.

Erre tekintettel az önkormányzat arra kéri a mohácsiakat, akik még csak tervezték, hogy felkeresik a városházát ez ügyben, ne fáradjanak feleslegesen, mivel ilyen támogatás nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!