postabontás

2018.07.29. 12:15

Nem szabadna a hét fát kivágni

Mint azt a Biokom közleményében jelezte, a Radnóti utca 5. és 7. közötti területen sajnos több olyan fa található, amely nagyon régóta a jogszabályokkal ellentétben az egyes terepszint alatti közművezetékek zónáját sérti. Most ezeket ki akarják vágni, de azért megkérdezik a véleményünket, hogy mit gondolunk erről – írja egyik olvasónk.

bama.hu

Fát vágnak és ritkítanak a kecskeméti Városgazdasági Kft dolgozói a Március 15-e utcában

Erről azt gondolom, hogy hét gyönyörű fa akkora érték, hogy azokat nem lehet csak úgy egyszerűen kivágni, a fent említett vezetékek védelmére hivatkozva.

Hasonló esetben maga a Biokom is más megoldást választott : az Építők útján egy fa gyökere felnyomta az aszfaltot. De ott nem a fát vágták ki, hanem a járdát építették át úgy, hogy az most kikerüli a járda menti platán kidomborodó gyökerét.

Nem lehetne ebben a szellemben a Radnóti utcai fák esetében is inkább az veszélyeztetett közművezetékeket áthelyezni, semmint a veszélyesnek minősített fákat kivágni?

Átgondolta valaki, hogy mi az ötvenéves hét gyönyörű fa értéke, és mibe kerül néhány vezeték áthelyezésének a költsége?

Szerintem teljesen egyértelmű a válasz erre a kérdésre, és remélem, hogy a Biokom sem a barbár fakivágás mellett dönt, hanem elgondolkodik azon, hogy ezt a problémát minél kíméletesebben oldja meg.

K. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!