Mohács

2018.08.04. 15:35

A drága helyett új tervet készítettek

Nem a korábban tervezett műszaki tartalommal valósítják meg a Fogadalmi Emléktemplom felújítását, mivel kiderült, hogy az túl sokba kerülne, jelentette be korábban az egyházmegye. A közbeszerzési eljárást sikertelennek nyilvánították, s közölték azt is, hogy új terveket készítenek.

M. B. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A terveket mohácsi közéleti szereplők bírálták. Úgy vélték, a szerintük hibátlan főoltár lebontása és a tabernákulummal együtt a szentélyből való eltávolítása kifogásolható, csakúgy, mint a szószék lebontása. Elfogadtathatatlan volt számukra a kupola színes ablakainak fehérre cserélése, és az is, hogy játszóházat alakítanak ki a gyóntatóhelyiségben.

Hogy a szóban forgó elképzelések az új tervekben szerepelnek-e, hétfőn délután hat órakor kiderül. A mohácsi római katolikus plébánia akkor tartja a templomfelújítás ismertetőjét. A fórumra várják azokat, akik szeretnének tájékoztatást kapni az új elképzelésről, emellett a résztvevőknek lehetőségük lesz javaslataik megfogalmazására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!