szigetvár

2018.08.10. 10:45

Dolgozó nőket közvetítenek

Nem mindennapos, ugyanakkor más városok számára is példaértékű kezdeményezés megvalósításához láttak Szigetváron a nők foglalkoztatási lehetőségeinek bővítése érdekében.

W. K.

Forrás: Pixabay

A Láthatár Közhasznú Egyesület, az IFKA Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásban valósul meg a szigetvári Nőközpont projekt melynek célja, hogy erősödjön a társadalmi elfogadottsága azoknak a csoportoknak, akiket jelenleg munkaerő-tartalékként kezelnek, többek között a kisgyermeket nevelő nőket, idősödő munkavállalókat, megváltozott munkaképességűeket és a pályakezdőket, fiatal munkavállalókat.

A lehetőségek ismertetésére a Szigetvári Várban szervezett fórumon megjelent polgármesterek és vállalkozók megismerhették hogyan és milyen módon hasznosíthatják a Nőközpont szolgáltatásait. Az érdeklődés már az ötlet megszületésétől kezdve élénk volt a kezdeményezés iránt mind munkaadói, mind pedig munkavállalói oldalról.

A projekt sikeres megvalósítása érdekében a konzorcium szeretne együttműködni a térség polgármestereivel, vállalkozóival és civil szervezeteivel, hogy a célcsoportot minél nagyobb arányban tudja elérni, így a jövőben további fórumokat és tájékoztatókat tartanak az érdeklődők számára. Az együttműködés kiszélesítése mellett feladat még azoknak a konkrét munkalehetőségeknek, munkaköröknek a feltárása, amelyekre sikeresen kiterjeszthető ez a típusú munkaközvetítés, illetve foglalkoztatási forma. A szándék az, hogy kormányzati vagy uniós támogatási forrást is szervezzenek a kiteljesedő program mögé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!