Pécs

2018.08.07. 17:30

Tele lesz a város elektromos töltőállomással

A pécsi önkormányzat a jövőben egyre környezetbarátabb és -tudatosabb fejlesztéseket kíván végrehajtani. Ennek egyik jeleként az energiahatékony e-autók terjedésével egyetemben a már meglévők mellé újabb öt elektromos töltőállomást létesítenek Pécsen az e-Mobi Nonprofit Kft. segítségével.

HLB

elektromos autó töltő berendezés a belvárosban

Forrás: vg.hu

Fotó: Laufer László

A száz százalékban állami tulajdonú e-Mobi Nkft.-t a Jedlik Ányos Terv végrehajtására alapították, feladata, hogy minél szélesebb körben terjessze az elektromobilitást, annak hazai fejlesztését. Ennek keretében telepít elektromos töltőoszlopokat közterületeken és a közforgalom számára könnyen megközelíthető magánterületeken.

Ez városunkra is igaz, az önkormányzat támogatásával öt újabb elektromos töltőállomást állítanak fel, így a legnagyobb városrészekben is elérhetővé válik a gyors és kényelmes tankolás az e-autókkal rendelkezők számára is.

Magay Miklós, a városháza városfejlesztési osztályának vezetője elmondta, az együttműködés keretében az e-autók töltését biztosító öt oszlop üzemeltetője az e-Mobi lesz, így az önkormányzatnak azon túl, hogy a telepítéshez szükséges területeket biztosítja, további pénzügyi kötelezettsége nincs.

A tervek szerint a belvárosban a Felsővámház utca 61. előtt, Uránvárosban a Veress Endre utcai rendelőintézet mellett, Kertvárosban a Csontváry utcai parkolóban, az Árnyas ligetben, valamint a mecsekoldali Ángyán János u.2.-ben telepítenek töltőállomást.

– Az e-Mobi elképzelései szerint idén szeptember elejére befejezik a töltők kialakítását, így azokat az ősz folyamán már várhatóan használni tudják az elektromos autóval rendelkező tulajdonosok – fogalmazott Magay Miklós, aki hozzátette, hogy a töltőoszlopokból az önkormányzatnak semmilyen bevétele nem fog keletkezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!