felújítás

2018.08.31. 12:37

Teljesen megújult a Hegedűs János utca Pécsett

A keleti városrészben élők, dolgozók, illetve Újhegy környékéről munkába, iskolába indulók életét jelentősen megkönnyítő útfejlesztés valósult meg a Hegedűs János utcában Pécsett, összesen mintegy 350 millió forint felhasználásával.

bama.hu

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

A Mohácsi út és az Üszögi út között húzódó mintegy 700 méter hosszúságú szakasz fejlesztése kapcsán Decsi István pécsi alpolgármester részvételével tartottak munkaterület-bejárást a pénteken reggel. A megújult szakaszt szeptember 3-án már használhatják a közlekedők. Mint azt a pécsi városvezető a bejárást követően elmondta, az önkormányzat és az Európai Unió támogatásával a Mohácsi út, Hegedüs János utca, Finn utca környékén dolgozók, valamint az újhegyi városrész és a Belváros között ingázók életét jelentős mértékben megkönnyítő fejlesztés valósult meg.

Hozzátette: a pécsiek igényeinek megfelelően az önkormányzat az utca felújításával, szélesítésével és gyalogos járda kiépítésével egy évtizedes közlekedési problémát oldott meg. Utalt arra, hogy a város ezen részén rendkívül sok ipari terület, üzem és szolgáltató található, melyek sok városlakó munkahelyét jelentik, a munkába járás jelentős forgalmát, az ipari területek megközelítését ez az útszakasz bonyolítja le. Mindezek mellett az újhegyiek ezen a szakaszon közelítik meg leggyakrabban a belvárost.

A fejlesztéssel a három helyi tömegközlekedési autóbuszjárat által is érintett útszakaszon a közlekedési idő lecsökken, a gyalogos forgalom az átlagosan 2,5 méter széles járdán biztonságossá válik, s az utca meglévő burkolatának szélesítése mellett megvalósult az útszélességet korlátozó használaton kívüli vasúti híd elbontása is.

A projekt további építkezései során a Hegedűs János utca átjárhatósága biztosított lesz, ugyanakkor az újhegyi városrész és a belváros közlekedését segítő fejlesztések folytatódnak a Mohácsi úton is. Ezen a szakaszon a Tüskésréti úti csomópont és a

Hegedűs János utcai csomópont közötti szakaszon aszfaltcserét hajtanak végre és kanyarodó sávokat hoznak létre a forgalom gördülékenyebbé tétele érdekében.

A város a kivitelezők nevében köszönetét fejezi ki a környéken élők, dolgozók, közlekedők a Hegedűs utca lezárása miatt tanúsított figyelmét, és türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!