Villány-Pécs

2018.09.15. 14:25

A bor és a dal közös ünnepére hívnak

A Villány-Siklósi Borút borászai nyolcadik alkalommal állnak a kultúra mellé, hogy boraikat kóstoltatva segítsék az Európai Bordalfesztiválok szervezését.

Zs. K.

Villány, 2011. október 1. Egy pohár rosét kóstol egy látogató a háromnapos Villányi Vörösbor Fesztiválon, amelyen több mint huszonöt pincészet és színes programok várják a látogatókat.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Kálmándy Ferenc

Szeptember 22-én, a Kodály Központ aulájában mutatják be a borvidék sokszínűségét a közönségnek. A poharak mellett borászaik hangja is csendül, hiszen közös énekük nyitja a VIII. Villányi Prémium Bormustrát. Az eseményen a borvidék két arcát mutatják meg, a bormustra kilenc Villányi Franc-jával és tizenhárom Villányi REDy-vel.

A 20 órától kezdődő gálahangversenyen négy külföldről érkező férfikar, valamint a Bartók Béla Férfikar, a Zengő Együttes, Kolonits Klára Liszt Ferenc-díjas énekművész, Bogányi Tibor karmester, Pécsi Szimfonietta és Pécsi Ércbányász Koncert Fúvószenekar lép fel, másnap 15 órától pedig a Széchenyi téren a fesztivál együtteseinek szabadtéri műsorát és a szüreti felvonulást követhetik végig az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!