Helyi közélet

2018.09.07. 16:37

Határtalan lesz az ízek kavalkádja

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a pécsváradi várban a Határtalan lakomát.

H. Zs.

Zádori János, a szervező Zengőalja Kistérségi Társulás elnöke elmondta, eddig több mint húsz magyarországi település, illetve Pécsvárad testvérvárosai jelezték, hogy képviseltetik magukat az egész napos fesztiválon, hogy bemutassák az adott tájegységre jellemző ételeket. Ezen felül táncegyüttesek, zenekarok és kórusok színesítik a programot.

– Érdekesség, hogy a polgármesterek is aktívan részt vesznek a sütésben-főzésben, az elkészült különlegességekből pedig fogyaszthatnak is az érdeklődők, a jelképes összegért megvásárolt kóstolójeggyel. A jó italokról a meghívott borászok gondoskodnak. Azon vagyunk, hogy egy programokkal tarkított, valóban határtalan lakoma részesei lehessenek az érdeklődők.

A lakomán a pécsváradi és az unterschleißheimi polgármester közösen készíti el a halászlevet, emellett lesz kalács, rétes, pogácsa, pörköltek és különböző sültek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!