Pécs

2018.09.15. 16:45

Szívbeteg gyerekeken segítenek Micheliszék

Egy speciális szívrendellenességeket kimutató szűrőberendezést adtak át csütörtökön a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika részére Michelisz Norbert, a M1RA csapat, a Vadász Bt. és a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány együttműködésében.

Sz.D.

Fotó: Löffler Péter

A gyermekek körülbelül 1 százaléka születik szívrendellenességgel, és vannak olyan betegségek, aminek semmilyen tünete nem észlelhető, sem ultrahangon, sem később a születés után. A berendezés ebben fogja segíteni a klinika munkáját, hiszen a műszerszenzorok segítségével akár két perc alatt képes kimutatni, hogy rendben van-e a gyermek.

– Csapatomnak, nekem és Vadász Péter pécsi gokartpálya-tulajdonosnak egyaránt örömünkre szolgál, hogy ilyen jó ügy érdekében segíthettük a klinika munkáját – nyilatkozta az átadáson Michelisz Norbert túraautó-versenyző, aki csapatával az augusztus 11-i közönségtalálkozón és gokartversenyen összegyűjtött bevételt ajánlották fel a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány számára.

– Nemrég született meg a második kislányom, pont ebben a klinikában, és ilyenkor talán a gyermekeket érintő kérdésekben, mi szülők, még érzékenyebbek vagyunk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!