Komfortosabb épület

2018.09.27. 20:11

Újabb fejlesztés történt a Köztársaság téri iskolában

Az önkormányzat harmincmillió forintos fejlesztését követően újabb 30 millióból a tankerület is korszerűsítette a Köztársaság Téri Általános Iskola épületét – jelentette be Őri László, Pécs alpolgármestere az újságíróknak csütörtökön.

M. B.

Fotó: Dittrich Éva

Amint azt Őri László elmondta, a közelmúltban, amikor a pécsi önkormányzat működtetésében volt még az intézmény, 30 millió forint felhasználásával valósult meg a fejlesztés első üteme. Akkor szigetelték a tetőt, és új nyílászárókat is kapott az iskola.

– Egy jelentős energetikai korszerűsítés első fele zajlott le akkor, azt követően pedig a Pécsi Tankerület folytatta a megkezdett munkát. A most zárult második ütem eredményeinek köszönhetően a rezsiköltségek tovább csökkenhetnek, de az iskolásokat is sokkal komfortosabb körülmények várják – mondta Őri László.

Az alpolgármester – aki egyben a terület önkormányzati képviselője is, és szívügyének tekintette a felújítást – a részletekről szólva hozzátette: új szigetelést és festést kapott az iskola északi homlokzata. A beruházásból arra is jutott forrás, hogy az iskolaudvart új eszközökkel szereljék fel.

A Pécsi Tankerület beruházásában egyébként a nyári időszakban több pécsi iskolában jelentős felújítások zajlottak 140 millió forint értékben.

Páva Péter, a Pécsi Tankerület vezetője elmondta, 770 millió forintos pályázati keret jutott az iskolák felújítására, ebben nemcsak pécsi, hanem a környező településeken lévő intézmények is szerepelnek, emellett egy többmilliárdos forrás révén négy nagy központi iskola bővítésére, modernizálására nyílik mód. Az igazgató hangsúlyozta, emellett 80–100 millió forintot saját forrásból is biztosítottak felújításokra, így az elmúlt időszakban régen nem látott összegeket fordítottak az oktatási intézményekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!