nyugdíjasklub

2018.11.09. 09:40

Örömtánccal gyógyulnak a mislenyi szeniorok

Több mint harminc nyugdíjas jön össze rendszeresen minden hétfőn a helyi művelődési házban az Örömtánc Szenior tánccsoport foglalkozásán.

Zs. K.

Forrás: Liget.ro

Fotó: Haáz Vince

Külföldön már negyven éves hagyománya van ennek a terápiás táncnak, amelynek lépéseit, mozdulatait szakemberek találták ki, ami kizárólag az idős korosztály számára szól. Ezzel a módszerrel a jobb és a bal agyfélteke közti kapcsolatrendszert próbálják gyógyítani és karbantartani az idős embereknél. A szakemberek olyan mozdulatsort mutatnak be, amivel az Alzheimer-kór kialakulásának lassítását érik el, vagy más szervi, lelki problémákra nyújtanak segítséget. A tánclépéseknél azt is figyelembe veszik, hogy a szenioroknak mennyire fáj bizonyos testrészük. A cél a mentális ráhangolódás, a mozgás öröme és nem utolsósorban a közösség formálása.

A helyi csoport megszervezését Ács Lászlóné nyugdíjas vállalta fel, és a szeniorok oktatását Béres Mária tanárnő irányítja.

Mint megtudtuk, a foglalkozásokon elsősorban hölgyek vesznek részt, de már olyan is előfordult, igaz nem olyan gyakran, hogy egy-egy férfi is megjelent. A szervezők szeretettel várják minden hétfőn tíz órakor a művelődési házba nemcsak a mislenyi szeniorokat, hanem a környék idős lakosait is, egy közös örömteli táncra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!