készülődés

2018.12.10. 14:00

A hétvégén már az ünnepre hangolódtak

Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor olyan díszek kerülnek a karácsonyfára vagy a fa alá, melyeket a gyerekek saját kezükkel készítettek. A Zsolnay-negyedbe látogatók most együtt készíthettek adventi koszorút, vagy építhettek jászolt legóból a karácsonyváró családi napon.

T. V.

Fotó: Löffler Péter

Advent ideje alatt nem csak a pécsi Széchenyi tér és az Irgalmasok utcája telik meg varázslattal, a város számos pontján szerveznek kézműves programokat, koncerteket, vásárokat a karácsonyra hangolódva. Egész napos családi programkavalkádban lehetett részük kicsiknek és nagyoknak az ünnepi készülődés jegyében szombaton, a Zsolnay-negyedben is. Karácsonyi díszek készítése, mézeskalács-bemutató, csokiöntés, kézműves foglalkozás, árnyjáték Jézus születésének történetéről, csengő-bongó zenés foglalkozás és még jó néhány érdekesség várta a családokat.

A Herkules Műhelyben nagy volt a mozgolódás, míg a kisebbek az Együtt épít a család elnevezésű, hagyományos kreatív játék foglalkozáson múlatták az időt, a nagyobb gyerekek és a szülők a Tárnoky család mézeskalács-bemutatóját hallgatták meg. A karácsonyi édesség elkészítéséről, történetéről szóló előadás után kóstolásra is volt lehetőség, hamar elfogytak az ízletes sütik az asztalról.

Az Ignác házban is volt sürgés-forgás, adventi koszorút, asztal- és karácsonyfadíszt készítettek az ügyes kis kezek. Néhány méterrel arrébb, a Kézműves Boltok utcájában a csokiöntést, csokidíszítést és a karácsonyi cukorbot készítést próbálhatták ki a vállalkozó kedvű gyerekek és szüleik. A szakértők segítségével igazán szép és ínycsiklandozó alkotások születtek.

Délután a dallamok és ritmusok zenei mintázatainak felfedezésére hívta az érdeklődőket Somosi Ilona. Eközben a JátsszMa csapata a társasjátékok folyamatosan változó, színes világát mutatta be, és a családi társasozás fontossága is szóba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!