Gödre

2019.01.29. 09:40

Női polgárőröket vár az egyesület

Közgyűlést rendez január 31-én, csütörtökön délután 6 órakor a Gödrei Polgárőr Egyesület a község művelődési házában.

B. D.

Röszke, 2015. január 9. Bicskei Mihály polgárõr egy erdõsávot figyel Röszke határában, ahol Szerbia felõli illegális határátlépõket keres 2015. január 9-én. A menekültek embercsempészek segítségével lépik át Magyarország határát, amely egyben az EU schengeni határvonala is. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A gyűlésen elsősorban az egyesület munkájáról számolnak be, valamint szeretnék növelni az egyesület aktív létszámát. Továbbá tervezik az ifjú polgárőr, valamint nőipolgárőr-tagozat kialakítását is. Ezért a hölgyek mellett a már tizenhatodik életévüket betöltött fiatalokat is várnak, hogy az érdeklődők tájékoztatást tudjanak kapni a részvételükkel a lehetőségről. Ezzel a legfontosabb cél a közrend védelme és többek között a közbiztonság javítása.

A polgárőrmozgalom összefogja a cél érdekében tenni akaró állampolgárokat, megteremti a szervezett és célirányos cselekvés feltételeit, és annak társadalmi hátterét a bűnmegelőzés, a bűnözés elleni fellépés, a gyermek és ifjúságvédelem, a környezetvédelem és a közlekedésbiztonság javítása terén is.

A polgárőrök mindezen túlmenően folyamatosan képzéseken vesznek részt. Minden polgárőr, a megyei és az országos vezetők is, térítés nélkül végzik önként vállalt tevékenységüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!