Pécs

2019.02.12. 07:00

Belépőjegy-akcióval várja a pécsieket idén is a Püspökség

A nagy sikerre való tekintettel idén is folytatódik a pécsieknek ingyenes múzeumlátogatási lehetőséget biztosító „Sz/Ékes Pécs” program. Újdonság, hogy nyáron szombatonként késő estig nyitva tart a Dzsámi és a Székesegyház.

Wald Kata

Idén is ingyen látogathatják a Székesegyházat, a Dzsámit, a Püspöki Palotát, a Dóm Kőtárat és a KincsTárat a pécsiek, ha rokonaikat, ismerőseiket kísérik – a „Sz/Ékes Pécs” múzeumlátogatási program folytatódik.

– Az elmúlt évben a Pécsi Püspökségre látogatók száma kis mértékben ismét emelkedett, úgy a turisztikai helyszínekhez, mint az egyéb eseményekhez, szolgáltatásokhoz kötődően. A legforgalmasabb napon több mint két és fél ezer látogatót fogadtunk, 70%-uk kedvezményes belépéssel érkezett, valamely jogosultság vagy akciónk keretében – tájékoztatta lapunkat Bozóky Anita, a pécsi egyházmegye turisztikai főmunkatársa.

– A Sz(ékes) Pécs programot kifejezetten a pécsi lakosok számára fejlesztettük ki, hogy szívesen mutassák meg vendégeiknek saját városuk keresztény értékeit. Korábbi tapasztalat, hogy a belépőjeggyel látogatható kiállítások, helyszínek esetében a pécsiek inkább küldik vendégeiket, s maguk nem áldoznak újabb és újabb összeget belépőkre, hiszen már ismerik helyszíneinket. Az elmúlt években ezen fordítottunk a Sz(ékes) Pécs akcióval, amelyet 2018-ban is szép számmal vettek igénybe a városlakók – tette hozzá a szakember.

A visszacsatolások szerint a látogatók 90%-a kiválónak értékelte a Pécsi Püspökség látnivalóinak tartamát, élményszerűségét, 88% adott kiemelkedő értékelést a fogadó kollégák tudására, kedvességére, figyelmességére vonatkozóan.

Idén, válaszolva a látogatói igényekre újítás, hogy a nyáron szombatonként a Dzsámi és a Székesegyház 19.00–22.00 óra között is nyitva tart, így a város szakrális öröksége, valamint a Székesegyház 60 méter magas tornyából az egész város esti pompájában is megcsodálható.

A Házasság Hete a pároknak szól

A Házasság Hete programsorozatához a Janus Pannonius Múzeum idén is csatlakozik: a „Kéz a kézben félpénzen” akcióval február 9-től február 17-ig kedvezményes múzeumi látogatásra van alkalma minden házasságban élő párnak és családtagjaiknak. Az alábbi belépőjegyek közül lehet választani: napijegy, amely hetijegynek számít, azaz ezzel a belépővel egész héten látogatható a Természettudományi, a Néprajzi, a Várostörténeti, a Zsolnay, a Vasarely-, a Csontváry-múzeumok, a „Fejedelmi kincsek” (erdélyi pénzérmék), a Szerecsen Patikamúzeum, a Modern Magyar Képtár, a Sopianae/Baranya régészeti kiállítás – Martyn Ferenc Múzeum és a Schaár Erzsébet „Utca”. A másik lehetőség, hogy mindegyik múzeumot egy belépő áráért két fő látogathatja, 14 éves korig minden kiállítás ingyen megtekinthető. A Házasság Hetében a Pécsi Állatkert is kedvezményes belépőjeggyel várja a párokat, akik a „Párban fél áron” akció során február 9–17 között egy internetről letölthető kuponnal 50% kedvezményben részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!