Mágocs

2019.03.30. 08:00

Az első lakók már be is költözhettek

A város önkormányzata a korábbi években nyert el 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást a leromlott városi területek rehabilitációja-élhetőbb lakókörnyezetünkért Mágocson című projekt megvalósítására.

B.D.

A projektet Mágocs önkormányzata konzorciumi partnerségben valósítja meg a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal karöltve. A program a település leromlott területeinek rehabilitációját és az ott élők felzárkóztatását kívánja elősegíteni.

Így a projekt keretében egyéb infrastrukturális beruházások mellett három szociális bérlakást is kialakítanak. Ennek egyike a Damjanich utca 17. szám alatt található három szobás családi ház. A beruházás magában foglalta többek között az épület energetikai korszerűsítését és a belső festést. A szegregátumban élők közül az első, két fős család szociális bérleti szerződéssel, március harmadik hetében be is költözhetett az ingatlanba.

Mindemellett a szegregált és szegregációval veszélyeztetett területeken a közbiztonság javítása érdekében szükséges térfigyelő eszközök elhelyezését oldották meg februárban, a korábban telepített térfigyelő rendszer közbiztonságot növelő hatásának tapasztalatai alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!