emmausz

2019.04.21. 09:28

Kinyitják a gazdák idén is a pincéket Bólyban

A hagyományos, húsvéthoz kapcsolódó rendezvényekkel várja idén is Bóly a városba látogatókat.

W. K.

Az év egyik legnépszerűbb vendégváró programja a húsvéthétfői Emmausz-járás, amikor is a település határában lévő pincesoron szomszédolnak rokonok, ismerősök. Ehhez kapcsolódva idén is megrendezik a különleges szabadtéri fotókiállítást a Batthyány téren: a tárlat április 23-ig látható.

A hagyományos Húsvéti koncertet is megrendezik húsvéthétfőn: az emmauszi vigadalom előtt 14.30-kor várják a komolyzene iránt érdeklődőket a Batthyány-Montenuvo Mauzóleumba. A koncerten közreműködik a Bólyi Vegyeskar, a Bólyi Művészeti Iskola tanárai és diákjai, valamint a horvátországi Donji Miholjacból érkező „Gradska Limena Glazba” fúvószenekar.

Ezt követően indul az Emmausz-járás a pincefaluban. A helyi gazdák ezúttal is nyitott ajtókkal és a táj jellegzetes boraival várják rokonaikat, ismerőseiket. Rengeteg program színesíti a napot: többek közt Reneszánsz Gólyalábasok, a Sátorhelyi Néptáncegyüttes, a Borbarátok Zenekar, a Bier Kapelle, Gráf Vivien és a Kéméndi Trió, valamint a Black Café és a Roll’R szórakoztatják a közönséget.

Címkék#emmausz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!