fásítási program

2019.04.25. 09:40

Újabb hatszáz fát ültettek a Mecsekoldalba

A pécsi Niké-szobor alatti park növényállományát bővítették a Biokom Nkft. szakemberei. Segítségükre voltak a komlói székhelyű Rati Kft. munkavállalói, akik társadalmi munkában, önkéntesen vettek részt az akcióban.

T. V.

Nagy Ervin városi főkertész elmondta, 50 növényfaj mintegy 600 egyede kerül a közel másfél hektáros területre, ennek most csak egy részét telepítették, ősszel folytatják majd az ültetést. A fajok válogatásánál tekintettel voltak az egyedi ökológiai adottságokkal bíró mecsekoldali részre, többek között terpentin pisztácia, különleges örökzöldek és cédrus is lesz a területen.

Őri László alpolgármester szerint lassan végéhez közeledik az idei pécsi fásítási program, amely kapcsán tavasszal 2496 facsemetét és cserjepalántát ültettek ki a város közterületeire. A program megtervezésekor ügyeltek arra, hogy minden városrész egyformán részesüljön a növényekből, így nagy számban ültettek a belvárosba, kertvárosba, uránvárosba és a keleti városrészbe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!