Postabontás

2019.06.25. 14:45

A patikák gondoskodhatnának a gyógyszerek eljuttatásáról

Elgondolkodtató, hogy ami falun bevált, azt miért ne lehetne alkalmazni városon belül is, elsősorban a peremkerületekben?

bama.hu

Budapest, 2011. szeptember 27. Gyógyszerész emel le egy dobozt a polcról egy budapesti gyógyszertárban. Október elsejétől 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban. MTI Fotó: Mohai Balázs

Egy kórház folyosójára kis társaság érkezik: két idősebb hölgy, egy fiatalabb nő kíséretében, és egy férfi. A hölgyek leülnek, majd a férfi közli velük, hogy a vizsgálatok befejeződéséig elmegy és kiváltja a háziorvos által a falu többi betegének kiírt gyógyszereket. Kiderült, hogy egy távolabbi községből érkeztek, a háziorvos által a kórházzal megbeszélt vizsgálatokra.

Elgondolkodtató, hogy ami falun bevált, azt miért ne lehetne alkalmazni városon belül is, elsősorban a peremkerületekben?

A háziorvos egyeztethetne a szakrendelőkkel, receptírás helyett pedig a legközelebbi patika felé elektronikus úton közölhetné a beteg gyógyszerigényét. A patika ennek ismeretében – futárszolgálatokhoz hasonlóan – gondoskodna a gyógyszernek a beteghez való eljuttatásáról.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!