közlekedés

2019.07.11. 15:36

Bírni fogja a forgalmat az új burkolat

Elkészültek a felújítási munkálatokkal az Ybl Miklós utca Mecsek Áruház melletti szakaszán, ahol a rossz állapotú térburkolatot cserélték aszfaltra. A szakaszt Decsi István alpolgármester adta át csütörtökön.

Mészáros Rita - Fotó: PécsMa

A témával lapunk is többször foglalkozott, és olvasóink is számtalan levelet küldtek szerkesztőségünkbe a szakasz állapotával kapcsolatban. Voltak, akik szerint szebb volt a térkőburkolat, mivel barátságosabb környezetet teremtett. Abban azonban egyetértettek, hogy nem bírta a terhelést, a billegő térkövek pedig jelentősen megnehezítették a közlekedést.

A problémáról a város is tudott, azonban egy jogszabály értelében az útburkolat cseréjére csak most volt lehetőség. A munkálatokat egy hónapja kezdték el, és most már bárki használhatja a felújított szakaszt. A térkő helyére tehát aszfalt került, ami minden bizonnyal tartósabb megoldás lesz, és jobban fogja tűrni a rendszeres buszközlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!