állatpanziók

2019.07.29. 20:00

Extra szolgáltatások is kérhetőek az ebek számára

Sok gazdinak okoz fejtörést, hogyan oldja meg a nyaralás alkalmával otthon hagyott kisállatai ellátását. Van, aki ismerősére bízza a kutyát vagy macskát, de egyre többen veszik igénybe a kisállatpanziók szolgáltatásait is.

Tóth Viktória

Ma már szinte minden második háztartásban van kutya vagy macska, sőt olyan lakás is van, ahol kettőt-hármat tartanak a háziállatokból. A gazdiknak sokszor nehéz eldönteni, hogy magunkkal vigyék-e a családi nyaralásra kedvencünket is vagy inkább keressenek-e más megoldást.

A kertes házakban élőknek valamivel könnyebb megoldani, hogy pár napra magára hagyják a négylábút, ilyenkor, ha van rá lehetőség, a gazdi kérjen meg egy családtagot, ismerőst vagy szomszédot, – akit természetesen az állat is ismer – hogy gondoskodjon az ebről a nyaralás idejéig.

A társasházakban élőknek jó alternatíva lehet a kisállatpanzió, ahol meghatározott napi­díjért vigyáznak a háziállatokra. De felmerül a kérdés, hogyan válasszunk a bőséges kínálatból? Baranya megyében ugyanis több ilyen panziót is találhatunk – például Berkesden, Gyódon vagy Szederkényben – ezek költsége a kutya méretétől és a tartózkodás idejétől is függ. Átlagosan 1900–2500 forint a napidíj egy állat esetében. De fontos tudni, hogy a panzióba csak egészséges, nem agresszív, oltott eb vihető.

Az ebeket kinti vagy benti kennelekben helyezik el, etetik, és sétáltatják is őket. Egyes helyeken extra szolgáltatások is kérhetők (például prémiumeledel, plusz mozgatás, túrázás stb.), ám ezekért külön díjat számolnak fel.

Takáts Bettina Pécsett él párjával, van egy francia bulldoguk is. A fiatal lány lapunk kérdésre elmondta, már több alkalommal is éltek a kutyapanzió adta lehetőségekkel.

– Ott gyakorlatilag egész nap csak játszanak a kutyák, úsznak sétálnak, túráznak. Legutóbb egy hetet töltött a kutyánk a panzióban, utána itthon napokig csak evett és aludt, annyira lefárasztották – fogalmazott Bettina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!