Sellye

2019.07.06. 16:05

Hamarosan épülhet az új piac

Örülhetnek a helyi termelők, hiszen várhatóan szeptemberben elindul a Bodonyi utcai piac rehabilitációja, így jövő évben már egy állandó, fedett épületben kínálhatják portékájukat. Az épülő piaccsarnokban az árusító tér mellett irodák, üzletek és mosdók is helyet kapnak.

M. R.

A tervezett épülethez 18 férőhelyes parkoló is tartozik majd, amelyből egy akadálymentes lesz. Az akadálymentesítés keretében a parkolón és mosdón felül biztosítják az épület és az üzletek akadálymentes megközelítését. A projekt keretében beszerzik a piac működéséhez szükséges alapvető eszközöket, valamint az épület energetikai hatékonyságának elősegítése érdekében a déli tetőn napelemeket helyeznek el. A beruházás várhatóan 2019 őszétől 2020 nyár végéig tart.

A Bodonyi utcában a buszmegálló és az egészségügyi központ környezetének rendbetételével a város célja tehát egy helyi, termelői piac létrehozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!