romonya

2019.07.27. 09:35

Öt évig nem kell bérleti díjat fizetniük a lakóknak

Fiatal családokat csábítanának a településre. Egy sikeres pályázat révén fecskeházat alakítanának ki Romonyán, és az ide beköltöző családoknak öt éven keresztül nem kellene bérleti díjat fizetniük.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock

A fecskeházat egy sikeres pályázatnak köszönhetően – amit Ócsárddal együtt közösen nyújtott be az önkormányzat – hoznák létre. A pályázaton kilencmillió forintot nyertek, amihez másfél millió önrész társult. Ebből a pénzösszegből vásároltak egy sátortetős házat a faluban, ennek az átalakításából jönne létre a két ötven négyzetméteres lakás.

– Most beszéltem a kivitelezővel. Amint utalják számára az első pénzösszeget, nekiáll az átalakításnak. Ha minden a tervek szerint halad, akkor idén év végére elkészülhet a fecskeházunk – mondta el lapunknak Miklós Dezső polgármester.

Amint megtudtuk, a lakásokra érdeklődők már vannak, hiszen a község a baranyai megyeszékhelytől alig öt kilométerre található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!