Ismét megfuttatják

2019.08.27. 07:00

Drága ajánlatok érkeztek be, új közbeszerzést írnak ki a laktanyára

Az Engel János utcai tűzoltólaktanya fejlesztéssel kapcsolatos korábbi közbeszerzési eljárás eredménytelen lett.

Zs. J.

Mint korábban beszámoltunk róla, két ütemben valósulna meg az uniós forrásból a beruházás. Előbb megépülne a több mint 4400 négyzetméteres új laktanya épülete, a második ütemben pedig a meglévő épületrész bontása és átalakítása jönne.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága korábban uniós nyílt közbeszerzési eljárást kezdeményezett, ami idén április 2-án jelent meg az Európai Unió hivatalos lapjában, április 3-án pedig a Közbeszerzési Értesítőben. Az eredeti ajánlattételi határidő május 7-e volt, amelyet a katasztrófavédelem az ajánlattevőktől érkezett kiegészítő tájékoztató kérések miatt többször módosított.

A kiegészítő tájékoztató kérések nagy száma miatt a közbeszerzési eljárás visszavonásáról döntött a katasztrófavédelem. A visszavonásról az érdeklődő gazdasági szereplőket is tájékoztatták.

A kiegészítő tájékoztató kérések és azokra adott válaszok figyelembe vételével az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a műszaki tartalmat a továbbiakban egységesíti, átdolgozza, majd ezt követően új közbeszerzési eljárást ír ki.

– Az építkezések elkezdésének időpontjáról, valamint a tűzoltólaktanya kialakításának költségeiről a közbeszerzési eljárás sikeres lezárását követően tudunk pontos információval szolgálni – közölte lapunkkal a katasztrófavédelem sajtóosztálya.

Visszabontják a jelenlegi épületet

A tervek szerint az Engel János úti laktanya 6377 négyzetméter alapterületű lenne, tíz kocsiállással. A jelenlegi épületet az utcaszintig visszabontanák, a földszintet pedig felújítanák. Itt megmaradna a nyolc kocsihely, ezzel együtt összesen 18 szerállása lenne az új pécsi laktanyának. A beavatkozó tűzoltók mellett itt kapna helyet a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is. A korszerű, négyszintes épület 230 dolgozó befogadására lesz alkalmas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!