Bicsérd

2019.08.12. 13:30

Egyetemi hallgatók alkottak a faluban

Több mint huszonöt éve működik a nemzetközi művésztelep Bicsérden, melynek hozadéka a településen található számos kültéri alkotás is. A többek között festők, grafikusok, szobrászok, fotóművészek és keramikusok által látogatott alkotóműhelyre a településen élők is méltán lehetnek büszkék.

T. V.

Forrás: Shutterstock

A község több alkalommal is sikeres együttműködést bonyolított le oktatási intézményekkel, egyetemmel, főiskolával, melyek keretében tovább fejlődhetett a település. Az önkormányzat a közelmúltban szerződést kötött a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával, melynek keretében július végétől augusztus elejéig művésztanárok és hallgatók részvételével nyári művészeti tábort rendeztek „Virágzó Bicsérd” címmel. A tábor során elkészült képek többségében a településről, a faluközpontról, a Toronygalériáról és a horgásztóról szóltak, de modern alkotások is készültek. A munkákat szeptember végére, október elejére fejezik be, a résztvevő alkotók által adományozott művek Bicsérd gyűjteményét gazdagítják majd. A jövőben egyébként még több képzőművészeti és szobrászati alkotással szeretnék bővíteni a megállapodást.

Vér József, polgármester elmondta, ősszel még egy alkalommal, több hallgató bevonásával szeretnék megvalósítani a tábort. A község vezetője arra is kitért, az egyik hallgatóval megegyeztek, hogy a jövő heti gyermektáborban foglalkozást tart az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!