Naprakészen

2019.08.29. 14:40

Információs füzetekkel segítik a fogyasztók tájékoztatását

Panasza van? Segítünk: két újabb információs füzettel bővült a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal sorozata.

W. K.

Budapest, 2012. február 27. Leolvasó lefotózza a vízóra állását egy budapesti lakásban. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A fogyasztók naprakész tájékoztatását, a vitás helyzetek megelőzését célul kitűzve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két újabb információs füzettel bővült a „Panasza van? Segítünk!” sorozata.

A közműszolgáltatás ki- és visszakapcsolásának szabályairól szóló, illetve a társasházakban élőknek a közműszolgáltatásokkal kapcsolatos fontos információkat adó kiadványokat tegnap a Baranya Megyei Kormányhivatal és a MEKH képviselői sajtótájékoztatón mutatták be.

Az idén megjelentek a hetedik, illetve a nyolcadik részei a sorozatnak – a „Kerülje el a kikapcsolást” című segít megismerni a tartozás miatti ki- és visszakapcsolás alapvető szabályait. Valamennyi közműágazatot tekintve az utóbbi években felére csökkent a fogyasztói kikapcsolások száma, ám változatlanul sokan vannak, akik késve fizetik be számláikat .

A „Társasházban él? Erről tudnia kell!” című füzet valamennyi társasházban, illetve lakásszövetkezeti lakásban élő – azaz mintegy 4 millió ember – számára nyújt hasznos segítséget.

A kiadványok a közműszolgáltatóknál, a kormányhivatalnál, a járási hivatalok ügyfélszolgálatain is elérhetők, és a MEKH honlapján letölthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!