Dencsháza

2019.08.10. 17:30

Krumpliért, húsért és italért végeztek a kutyával

A helyi állatvédők keresték meg a „Szurkolók az állatkínzás ellen” Facebook-csoportot, hogy Dencsházán brutális módon kivégeztek egy kutyát.

Zs. J.

A hétvégén az aktivisták Pécsen találkoztak, majd az egyik áruházban két kiló vetőburgonyát vettek. Úgy gondolták, hogyha Dencsházán egy kutya életét ki lehet oltani két kiló krumpliért, akkor ők a kocsmában – ugyanis a gazda itt dolgozott – az elfogyasztott italokért is tudnak ezzel fizetni.

Mint az aktivistáktól megtudtuk, a kocsmában dolgozó nőnek több kutyája volt, kettőtől meg akart szabadulni. Először kivitte a közeli erdőbe, és otthagyta őket. A helyi állatvédők felismerték az ebeket, szóltak a tulajdonosnak, vigye haza őket, és adjon nekik pár napot, míg gazdát találnak számukra. Hazavitte a riadt jószágokat, majd keresett egy férfit, aki két kiló krumpliért, húsért és italért felbérelt, hogy végezzen a kutyákkal. Az egyik ebnek sikerült elmenekülni, a másikra a férfi egy fejszével sújtott le. A kutya szétnyílt, vérző fejjel elfutott, a kocsmához szaladt, ahol a gazdája dolgozott. A nő gyereke visszavitte az ebet, majd kikötötte, és a felbérelt férfi végzett vele. A súlyos állatkínzással járó baranyai eset országos sajtóvissz­hangot kapott.

Az aktivisták elmondásuk szerint vasárnap mentek be a helyi kocsmába. Italt rendeltek, majd számon kérték a pultosnőt a törtétek miatt. Végül távoztak a helyszínről, a fogyasztásért vetőburgonyával fizettek. Útközben Szigetvárnál rendőrök állították meg őket. Úgy tudjuk a kifizetetlen számla miatt indult szabálysértési eljárás ellenük.

Mint a Pécsi Törvényszéktől megtudtuk, Baranyában két év alatt tíz ügyben született jogerős ítélet állatkínzás miatt, a legtöbb esetben az ügyek felfüggesztett szabadságvesztéssel zárultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!