Pécs

2019.08.12. 12:30

Ugró békát, hernyót hajtottunk papírból

Harmincadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi és Országos Origami Találkozót, a rendezvénynek idén Pécs adott otthont.

T. V.

A programok fő helyszíne a Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont volt. A résztvevők minden nap hódolhattak szenvedélyüknek, a hajtogatásnak, a díszvendégek Rikki Donachie és felesége Yuen Har Tse voltak, akik Angliából érkeztek Pécsre. Mindketten játékos, egyszerű és közepes nehézségű hajtogatásokat tanítottak a résztvevőknek.

A találkozóhoz kapcsolódva kiállítást is rendeztek a Civil Közösségek Házában, a Kéz Művészek címet viselő origami tárlat a magyar és lengyel origamikörök többéves barátságának eredményeképpen jött létre. Különböző origami technikával készített állatok, tesszalációk, szebbnél szebb geometriai alkotások voltak láthatóak. A tárlat kísérőprogramjaként a Magyar Origami Kör lengyel művészek részvételével mindenki számára nyitott origami programot szervezett szombat este, amelyen a látogatók kipróbálhatták a papírhajtogatás ősi technikáját.

A Civil Közösségek Házának udvarán mi is kipróbáltuk a hajtogatást, néhány egyszerű hajtással ugráló szöcskét és békát, kúszó hernyót és bukfencező papírt készítettünk. Wogerné Sági Judit, a Reménysugár Kulturális Egyesület és a Magyar Origami Kör vezetője lapunk kérdésére elmondta, nagyon jól sikerült rendezvény, sok külföldi vendégük is volt, kellemes hangulatban telt el a három nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!