fejlesztés

2019.08.17. 09:12

Vári: Pécs is az M9-es autópálya nyomvonalán

Kaposvár polgármesterével, Szita Károllyal tárgyalt pénteken Vári Attila, a Fidesz, a KDNP és az ÖPE által támogatott polgármesterjelölt, adta hírül közösségi oldalán.

Fotó: Yasuhiro Kobayashi

Szita Károly, aki egyben a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke is, a Facebookon azt írta: „A legfőbb teendőkről már egyeztettünk, szóba került a két város közötti közlekedés is.”

Az M9-es gyorsforgalmi kiemelten szerepel a kormányzat által támogatott versenyképességi programban. Nemrég a terveket megváltoztatták: Pécs is bekerült a nyomvonalba. Az M9-es így a nyugati határtól indul, Nagykanizsa, Kaposvár és Pécs érintésével halad kelet felé, majd összeköttetést biztosít az alföldi régióval.

Vári Attila kiemelte: Pécs régióközponti szerepéhez nélkülözhetetlen, hogy ne csak gazdasági, hanem közlekedési csomópont is legyen. Fontos, hogy Kaposvár irányába, délnek, azaz Eszék felé, valamint keletre, Mohácson át az Alföld irányába is jó minőségű, közvetlen útkapcsolata legyen a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!