osztály-örökbefogadás

2019.09.30. 20:00

Két óriási tortát készítettek az ünnepségre

Huszonhét évvel ezelőtt azzal az ötlettel állt elő a Zsongorkő Baráti Kör, hogy jó lenne egy helyi nyugdíjasklubot létrehozni. Az ötletet tett követte, és 1994-ben megalakult a Kővágószőlősi Nyugdíjasklub.

Zs. J.

A negyedszázad alatt rengeteg programon, rendezvényen, főzőversenyen vettek részt a nyugdíjasok, és egy különleges kezdeményezésükkel is felhívták magukra a figyelmet. Hét évvel ezelőtt örökbe fogadtak egy teljes elsős osztályt a kővágószőlősi iskolában. Az eltelt 25 évről emlékeztek meg egy kis ünnepséggel nemrég.

– Összesen több mint százan jöttek el a kis összejövetelünkre. A település polgármestere, a helyi önkormányzat képviselői, a klubunk támogatói is jelen voltak – mondta lapunknak Simon Gabi, a klub vezetője. – A 25 éves jubileumi ünnepségre színes programmal készültünk. Többek között fellépett a Bányászszív Dalcsapat, nyugdíjasaink verseket szavaltak, és az örökbe fogadott osztályunk egy gyönyörű műsorral lepett meg minket. A nap fénypontja a két óriás torta volt (puncs, csoki), amit egy cukrászda készített el számunkra – tette hozzá.

És hogy a nyugdíjasok nem unatkoznak, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy hétvégén, szeptember 28-án meghívást kaptak a kővágótöttösi szüreti mulatságra. Az ő csapatuk választotta ki a három legszebben gondozott, virágos portát Kővágótöttösön, aminek átadója azon a napon volt, és a főzőverseny zsűrizésében is részt vettek. Október 12-én a második Szőlős-Cserkút körök Félmaratonon találkozhatnak velük olvasóink, ahol közel 250 személyre főznek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!