kisvaszar

2019.09.28. 12:45

Mélyszegénységből költöznek lakásba

Mélyszegénységben élő, hátrányos helyzetű emberek lakhatási körülményeinek javítására összesen kilenc szociális bérlakást alakít ki a kisvaszari önkormányzat európai uniós támogatásból.

W. K.

A mintegy 200 millió forintos fejlesztés eredményeként hét új lakás épül, kettőt pedig meglévő ingatlan felújításával alakítanak ki – a program keretében 43 helybéli lakhatási életkörülményei javulnak jelentősen. A projekt nyitórendezvényét nemrég tartották – az előkészítő tevékenységek befejezését követően a kivitelezés hamarosan elkezdődik, és várhatóan 2020 júliusában fejeződik be az építkezés.

Kisvaszaron a lakosság 25 százaléka szegregált területen él, mélyszegénységben, lakhatási, megélhetési problémák között. Társadalmi felzárkóztatásukra „Veletek-Értetek!” címmel indított nagyszabású programot egy évvel ezelőtt az önkormányzat és konzorciumi partnerei mintegy 180 millió forint európai uniós támogatásból. Ennek során az érintett kilencven lakos számára többek között egyéni fejlesztési tervek készültek, képzéseket, különféle egyéb foglalkozásokat szerveztek nekik, javították az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésüket.

Ennek a 2021-ig tartó programnak társprojektje a most induló, lakhatási feltételek javítását célzó beruházás, amelynek részeként nemcsak a szociális bérlakásokat építik meg, illetve alakítják ki, hanem a település valamennyi lakosa számára elérhetővé válik a Csillagpont és Csillagház, mely egyfajta közösségi, segítő színtere lesz a településnek mosási, főzési, tisztálkodási lehetőségekkel kiegészítve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!