Mohács

2019.10.10. 09:09

Új irodát kaptak a falugazdák

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamra szerdán felavatta a megújult mohácsi falugazdász irodát.

B. D.

A kamara falugazdászai számos szakterületen támogatják az országosan mintegy 400 ezer fős tagság munkáját, például 2014 óta több mint ezermilliárd forint támogatás megszerzésében segítették a gazdálkodókat.

A NAK gazdatámogató hálózata egyébként számos téren segíti a tagságot, a falugazdászok többek közt gyűjtik a termésbecsléshez, állapotminősítéshez szükséges adatokat, valamint segítenek az időjárási káresemények felmérésében. Emellett egyebek közt ingyenesen végzik az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyintézést, ezzel eddig mintegy egymilliárd forintot spórolva meg az ország gazdálkodóinak.

A kamara célja az is, hogy segítse a gazdák adminisztrációhoz kötődő problémáinak megoldását, biztosítva, hogy csak a termeléssel, illetve az értékesítéssel kelljen foglalkozniuk. A NAK továbbá számos szolgáltatást vezetett be a közelmúltban, és igyekeznek ezt tovább növelni a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!